Det er efterhånden almenviden, at nattesøvnen er utrolig vigtig for vores generelle sundhed. Vi skal huske at få søvn nok da manglende nattesøvn kan have stor effekt på vores hukommelse, immunforsvar, indlæringsevne og mange andre ting. I gennemsnit bruger vi en tredjedel af vores liv på at sove, og denne tredjedel af vores liv har stor betydning for de resterende to tredjedele.
Manglende nattesøvn går ud over helbredet
De kloge siger, at det er vigtigt, at man får 7-8 timers søvn hver nat og helst en dyb søvn. Desværre lider rigtig mange danskere at søvnbesvær og søvnforstyrrelser, og selvom man går tidligt i seng, så det kan det være svært at falde i søvn. Der kan være mange årsager til, hvorfor man døjer med søvnbesvær, men længere perioder med søvnmangel kan have store konsekvenser for ens velvære og sundhed.
Søvn er utrolig vigtigt både for vores mentale og fysiske sundhed, derfor er det naturligvis vigtigt, at man har de rette omstændigheder til at sikre sig en god nattesøvn. Det er særlig vigtigt, at man har en god seng at sove i. Hvis man gerne vil være sikker på at få en god nattesøvn, så er kontinentalsengen udviklet med specifikt henblik på at sikre brugerne en god og dyb nattesøvnen. En kontinentalseng er kendetegnet ved sit ekstra madraslag, og dette madraslag har til formål at sikre en høj komfort og maksimal støtte. Lider man af søvnbesvær, bør man derfor overveje at skifte sin gamle seng ud med en kontinentalseng.
De fleste har sikkert prøvet at vågne en morgen efter en nat med forstyrret eller for lidt søvn, ens hoved føles tungt og motivationen til at komme igennem dagen synes at være udeblevet. Selvom mange tager søvn som en selvfølge, så bør søvnen faktisk anses som en form for gratis medicin, der gør kroppen fit for fight, og søvnen har samtidig stor påvirkning på vores immunforsvar, og sørger for at vi ikke bliver syge.
Søvnens gavnlige effekter
Det er måske de færreste, der er i tvivl om, at søvnen er vigtig, men hvorfor er det egentlig? Søvnen virker helbredende, forebyggende og genopbyggende på rigtig mange områder. Søvnen sørger bl.a. for, at vi har et velfungerende immunforsvar, og at vores hukommelse er i stand til at lagre informationer.
Derudover har søvnen også en stor betydning for vores appetit og vores humør.
De fleste har sikkert erfaret, at ens lunt er lidt kortere, når man er i underskud af søvn. En længere varig periode med søvnmangel gør, at man generelt vil opleve at være i dårligere humør. Flere studier viser at søvnen spiller en stor rolle for vores generelle oplevelse af glæde, og derfor kan et søvnunderskud altså have stor påvirkning på vores humør.